vrijdag 10 augustus 2012

MRI - Resultaat van het onderzoek

17:45 uur en de neuroloog i.o. (Daan Velseboer) heeft net gebeld met de resultaten van het onderzoek: 'U heeft een flink grote hernia, het was heel goed te zien op de MRI.' Toch een beetje een opluchting dat er geen gekke rare dingen zijn gevonden. Maar hoe nu verder?

De ruggeprik hoeft niet want er is vervroegd een MRI gemaakt en dat maakt alles wel duidelijk. (Toch nog een beetje mazzel.) De eerste drie maanden doet de arts niets anders dan pijnbestrijding. De ervaring leert dat sommige hernia's met tijd herstellen. De dosering morfine wordt verhoogd en over een maand is er een vervolgafspraak in het AMC.

Verder heel goed opletten dat het been geen uitvalverschijnselen gaat vertonen want grote hernia is grotere kans op uitval en ook heel goed opletten met plassen... goed uitplassen want verhoogde kans op incontinentie. En van de apothekers mag je tegenwoordig maar een Tenabroekje in de week want anders wordt het te duur, dus daar zitten we ook niet op te wachten.

In de tussentijd niet de pijngrens opzoeken en het heel rustig aan doen. Volstrekte bedrust hoeft niet maar activiteiten die pijn veroorzaken zoveel mogelijk vermijden. Nou ja, vooralsnog betekent het gewoon op bed of op de bank en een beetje door het huis schuifelen. Ach.... er zijn ergere dingen.

3 opmerkingen:

Rudolf Werner zei

Martijn
Heel veel sterkte en als je wat nodig heb dan hoor ik dat graag kerel.
Namens ons allen Rudolf Werner

Gerda zei

Wat een ellende! Veel sterkte Martijn en laat je maar eens lekker verwennen hoor. Hoop dat er snel verbetering komt

Unknown zei

Heel veel sterkte voor allebei en we hopen dat de pijn snel een beetje afzakt.