donderdag 18 augustus 2011

De bult gaat er af...

Onze Rhea heeft een bult.. in d'r hals en het ding wordt groter. Dus hij moet weg (zucht). Baasje Nico (onze dierenarts) heeft uitgelegd dat hij zonder aarzeling zou opereren, want hart en longfuncties van Rhea zijn goed. Maar de narcose... tja, het is een oude hond en dat blijft een risico.
Wat is wijsheid? Na een paar dagen nadenken, googelen en weer nadenken besloten dat het ding er toch af moet. Want 't blijft groeien en dat is niet goed.
Dus gezocht naar de meest veilige methode en een adres met de hoogst optimale apparatuur en zorg: gasnarcose, constante bewaking van ademhaling, hartbewaking, infuus voor geval van, the works... Ik vond het Dierenziekenhuis Amsterdam. Vanmorgen kennis gemaakt met de specialist en de bloedwaardes laten bepalen. Nou, dat is gelukkig een zorg minder want die zien er prima uit! En dat voor zo'n ouwe dot. De enige waarde die ietsje hoger aangeeft is een waarde van lever, maar de andere leverwaarde is normaal dus ik hoef me daar geen zorgen over te maken.
Het zijn gelukkig allemaal lieve begrijpende mensen, dus ik mag bij Rhea zijn als ze onder narcose gaat, en (echt heel fijn) ook als ze weer wakker wordt gemaakt! Ik mag tijdens de operatie even in de wachtkamer met een goed boek en meteen naar haar toe als ze klaar zijn. Daar ben ik echt blij mee. De datum staat vast: op maandag 29 augustus gaat de bult er af! En ik heb het positieve gevoel dat het allemaal goed gaat komen.


1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Rhea, Ik ben ook op hoge leeftijd geopereerd en dat is prima gegaan. Na afloop wordt je extra verwend. Ik zal voor je duimen, de 29e. Een knuffel van Nazire.