donderdag 15 november 2007

Bejaard? Nee, middelbaar!

Vandaag wordt onze Rhea 7 jaar en om het te vieren kauwt ze alvast op een verjaardagskluifje. Vanmiddag eten we met z'n allen taart...

Hmm, volgens de boeken is mijn dikke beer nu 'bejaard', de gemiddelde leeftijd van een Berner is immers 7,0 jaar. In een van m'n vele hondenboeken staat een tabel met de relatieve leeftijden voor kleine en grote rassen, onderverdeeld in leeftijd in jaren en het gewicht van de hond. Ik lees daarin dat een hond van 7 jaar met een gewicht van 40 kg of meer de relatieve leeftijd heeft van 56 jaar. (Eefje is 9 jaar en heeft een relatieve leeftijd van 71; dát is bejaard!) Maar Fluffie bijvoorbeeld wordt binnenkort 8, weegt tussen de 25-40 kg, en haar relatieve leeftijd is 55 jaar. Ach, een hond is zo oud als zij zich voelt, toch?

Onze gravin wordt vast 100, ze is zo goed te spreken. En dat kan ook niet anders, want ze is de Beste en de Mooiste en de Liefste en ze is mijn Rhea.

En weer zo'n mooie kaart van Kay! Dankjewel en lieve groetjes terug.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi lin, ja het is een dame op repecptabele leeftijd. hoe is het afgelopen bij Nico?
groetjes Ingrid

Linda zei

Dank allen voor de leuke verjaardagskaartjes! Ook die van Aslan vonden we echt heel leuk.

En verder. We zijn met Rhea bij Nico geweest omdat ze een bultje op haar rechtervoorpoot heeft. Hmmm... bultjes, altijd eng. In dit geval viel het gelukkig mee; het is een vetbult. We gaan wel goed in de gaten houden of het niet groter wordt, want het zit dicht tegen een spier aan, maar voorlopig geen zorgen.