dinsdag 19 juni 2012

Maya's eerste week in Amsterdam

Gisteravond zijn we laat naar bed gegaan, rond half 1, Martijn heeft avonddienst.
Die kleine heeft de hele avond liggen slapen dus... vannacht om 03.00 uur piepen.. wij naar buiten en daarna maar weer naar bed. Om 04:30 kwam ze weer...klaar wakker! Dus naar buiten en om Martijn niet te storen lekker in de kamer gaan zitten.

Ja hoor........
- Alle speeltjes uit de mand gehaald,
- geprobeerd of de tafelpoten lekker zijn.. o jee, dat mag niet..
- de hoek van de leren stoel dan maar? ... nee, mag niet...
- de poten van de tv-kast? je raadt het al, mag niet...
steeds afgeleid met een kluifje en na een half uur dacht mevrouw dat ze wel onder de klepbank kon gaan liggen slapen. Niet dus. Ik heb haar opgetild en in de slaapkamer gelegd. Ze kroop naast Toula en was meteen vertrokken. Ik snel weer in bed en heb geslapen tot 08:00 uur.

Vanmorgen heeft ze 2 kleine wandelingetjes gedaan en gespeeld met Flo, een kleine dwergpincher. Daarna ligt ze weer op haar rug onder de klepbank. Het is een feestje en troel begint er nu ook wel aardigheid in te krijgen.

Gisteren heeft Maya voor het eerst aan de riem mee gewandeld. Van huis naar het grasveld met de boom is ongeveer 200 meter. Toula ook aan de lijn en samen langzaam lopen, ging voorbeeldig. Heel af en toe dacht Maya dat ze liever de andere kant uitging dus stuiteren aan de riem. Ik niks gezegd, Toula laten zitten en toen Maya klaar was met keten weer rustig doorgelopen. Ze pakt het snel op. Los op het grasveld is te leuk! Ik heb een klein doosje met snoepjes en als ik er mee rammel dan komen ze alle twee aangedenderd. Toula gaat meteen zitten en nu Maya dus ook Zo mooi. Op het veld ploft ze naast Troel neer en die bewaakt de boel dan.

Vandaag hebben we gewandeld in de wagen. Maya past zich heel snel aan. Ik heb haar op m'n arm mee naar beneden genomen en eerst laten plassen. Daarna in de wagen, klein pensstaafje erbij (ruikt lekker) en toen een 'rondje metro' gelopen. Bij het grasveld met de boom mocht ze er uit. Heerlijk lopen dabberen en vanonder de wagen de wereld bekeken. Na een paar minuutjes heel rustig naar huis gewandeld, los, naast Toula. En passant even een plas en een poep gedaan.

Thuis stond het eten al klaar en en nu ligt de kleine draak te slapen. Foto's staan in het album, klik hier.

1 opmerking:

Gerda zei

Wat heerlijk toch, weer een pup in huis. Geniet ervan... ze zijn zo gauw groot!